"Mogen wij even onder uw motorkap kijken?"

Eigenlijk is het niet zo netjes om deze vraag aan een echte dame te stellen. Tenminste, als we een prachtige auto als bolide aanduiden en haar daarbij in de vrouwelijke vorm aanspreken. Het gebeurt soms te pas en te onpas als je je in de buurt van The Old Crow begeeft…

Naast het boeken van de complete voorstelling, met alles erop en eraan, worden wij namelijk ook regelmatig gevraagd om -in wisselende samenstelling- op een heel andere wijze acte de présence te geven. In het pinksterweekend bijvoorbeeld, tijdens de Classic Cars & Wings dagen op Breda International Airport (vliegveld Seppe). Daar kun je je niet alleen vergapen aan de meest prachtige en exotische oldtimers tegen de achtergrond van de mooiste kisten uit moderne en vervlogen tijden, maar is er rondom de zwarte Boeing Stearman ook van alles te doen!

Terwijl er tijdens die dagen aan de stroom oldtimers geen eind lijkt te komen, worden sommige trotse bestuurders er door ons tussenuit gepikt en verleid om hun bolide voor heel even in haar volle glorie bij ons te parkeren. Natuurlijk op een daarvoor speciaal gereserveerde mooie plek: pal vóór The Old Crow. Perfect voor het schieten van geweldige plaatjes en het houden van interviews. Over liefde en passie van de eigenaren voor hun bolide en natuurlijk ook over de techniek onder de kap.

Toeschouwers kunnen zich ondertussen aangenaam verpozen op de stoelen die zijn klaargezet en kunnen ook naar hartelust de vragen stellen die hen op de lippen branden. Geen vraag is ons te gek. Wat een prachtige momenten heeft deze interactie met het publiek ondertussen al opgeleverd! Vergaande vragen, soms zelfs puur filosofisch van aard, worden niet geschuwd maar juist omarmd. En ook kinderen doen dapper mee. ‘Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’ is het bekende gezegde, maar o zo waar. Niets is mooier om die jonge koppies te zien glunderen wanneer ze in echte pilotenpakken mogen poseren voor The Old Crow.

Maar niet alleen jonge kids willen poseren. Hele gezelschappen gaan uit hun kleren en laten zich graag in de aanwezige kledij uit vervlogen tijden op de plaat vastleggen, hetgeen soms hilarische taferelen oplevert. Onze kostuumontwerpster heeft een breed scala voorhanden om je in stijl mee uit te dossen en op de foto te gaan. Daarna is het tijd voor de vertelling. Voor jong en oud, door jong en oud. Over luchtvaart, liefde en passie voor vliegen in het algemeen en vervolgens toegespitst op de ‘ins and outs’ van The Old Crow. Vraag maar raak is ons motto. En dat daar gretig gebruik van wordt gemaakt, blijkt wel na een blik op de klok. Door de speakers schalt de boodschap dat er weer een nieuwe vliegshow op stapel staat. Alle piloten verzamelen! Time flies!